Skoči na sadržaj
Deset alata koje bi svi trebali imati kod kuće

Deset alata koje bi svi trebali imati kod kuće

Bez obzira da li ste profesionalac ili hobi majstor, postoji mnogo opštih poslova koje možete uraditi sopstvenim rukama. I ništa nije više zadovoljavajuće, od pokazivanja konačnog rezultata Vaših „uradi sam“ projekata. Ali odakle treba početi kada je u pitanju Vaš set alata?

Uz pomoć našeg iskustva, sastavili smo listu osnovnih alata koji su potrebni, svakom početniku, da budu na dohvat ruke. Za čas ćete okačiti okvire za slike i popraviti cureće slavine kao profesionalac.

1. Kombinovana bušilica

Vaša višenamenska kombinovana bušilica ima niz svrha. Od postavljanja polica do sklapanja pločastog nameštaja, jedan od ovih priručnih alata, pomoći će Vam u većini kućnih poslova. Ne zaboravite da nabavite i set raznih bitova.

Kombinovana bušilica

2. Trouglasta brusilica

Što se tiče ukrašavanja i popravki, trouglasta brusilica za fine detalje je Vaš alat. Omogućiće brzo brušenje većih površina i lak ulazak u uske otvore poput ograda, kao i čišćenje stakla i uklanjanje rđe.

Trouglasta brusilica

3. Skalpel nož

Neverovatno je koliko ćete puta na svom „uradi sam“ putovanju pronaći potrebu za malim, ali moćnim skalpelom. Jednostavni za upotrebu i sa sigurnim unutrašnjim odlaganjem noževa, savršeni su za sečenje svega, od tepiha do gipsanih ploča, kao i za skidanje žica i uklanjanje stare fuge.

Skalpel nož

4. Klešta

Jedan od najpoznatijih ručnih alata, klešta, se koriste za svaki posao koji uključuje zahvatanje, uvijanje ili povlačenje. Bilo da se radi o instaliranju i oblikovanju žice, zatezanju vijaka ili uklanjanju eksera, par klešta će brzo postati Vaš omiljeni pomoćnik.

Klešta

5. Čekić sa kandžama

Pouzdani čekić sa kandžama, možda je jedna od prvih stvari za kojima ćete posegnuti kada preuzmete osnovne kućne zadatke. Njegova najpopularnija svrha je zabijanje eksera ili uklanjanje eksera sa površine, ali možete ga koristiti i za manje poslove rušenja.

Čekić sa kandžama

6. Set odvijača

Odvijač je jedan od osnovnih alata koji ćete upotrebljavati s vremena na vreme. Odvijači imaju samo dve svrhe: umetanje vijaka i njihovo uklanjanje. Vrste odvijača su definisane savetima koji se podudaraju sa specifičnim dizajnom određenih glava vijaka, tako da ćete nabavkom kompleta postići Vaš uspeh.

Set odvijača

7. Univerzalna testera

Univerzalne testere su izuzetno svestrane, pogodne su za sečenje raznih materijala. Tanka, fino nazubljena oštrica pogodna je za sečenje tankog drveta, metala ili plastike.

Univerzalna testera

8. Libela

Libele su neophodne za veliki broj projekata oko kuće - od kačenja slika i polica do ugradnje kuhinjskih ormarića. Libela sadrži centralnu bočicu, napunjenu tečnošću. Samo je ostavljeno dovoljno prostora za jedan mehur vazduha, koji će se centrirati između dva markera kada se libela potpuno poravna.

Libela

9. Podesivi ključ

Svestrani podesivi ključ ima vilicu koja se može pomeriti, da bi se zategnule ili olabavile navrtke i vijci različitih veličina. Bilo da je to stezanje slavine ili sastavljanje nameštaja, uvek je vredno držati ga u blizini.

Podesivi ključ

10. Sigurnosna oprema

Budite sigurni, čisti i udobno smešteni kada se bavite svojim „uradi sam“ projektima, tako što ćete koristiti zaštitnu opremu. Naočare, rukavice, kacige i maske protiv prašine neke su od osnova koje će Vas zaštititi u većini poslova.

Sigurnosna oprema

Ne zaboravite na kutiju sa alatima!

Organizujte svoje alate i pobrinite se da ih je uvek lako pronaći, pomoću čvrste kutije za alat.

Kutija sa alatima

Ako ste zainteresovani da kupite kvalitetne alate, pogledajte našu ponudu.

Prethodni članak Vodič za kupovinu šrafova
Sledeći članak Vodič za kupovinu sijalica

Ostavite komentar

Pre pojavljivanja komentari će biti provereni da li su u skladu sa našim pravilima.

*Obavezna polja